Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier
w 100g | w porcji 175g | %RWS w porcji 175g | |
wartość energetyczna (kcal) | 167,60 | 293,29 | 14,66% |
białko (g) | 1,20 | 2,11 | 4,21% |
tłuszcz (g) | 3,81 | 6,67 | 9,52% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,24 | 0,42 | 2,11% |
węglowodany (g) | 31,33 | 54,82 | 21,09% |
– cukry (g) | 1,11 | 1,94 | 2,15% |
błonnik (g) | 0,11 | 0,20 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,27 | 4,44% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,12 | 5,46 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,39 | 0,68 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |