Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże, mak, sól, cukier
w 100 g | w porcji 130g | %RWS w porcji 130g | |
wartość energetyczna (kcal) | 168,16 | 218,61 | 10,93% |
białko (g) | 1,24 | 1,61 | 3,22% |
tłuszcz (g) | 3,88 | 5,05 | 7,21% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,24 | 0,31 | 1,56% |
węglowodany (g) | 31,26 | 40,63 | 15,63% |
– cukry (g) | 1,10 | 1,44 | 1,59% |
błonnik (g) | 0,11 | 0,15 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,20 | 3,29% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,11 | 4,05 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,40 | 0,52 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |