Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO DOMOWEGO WYPIEKU CIASTEK Z CZEKOLADĄ 350g

Bezglutenowa mieszanka do samodzielnego wypieku ciastek z dodatkiem czekolady. 100% bezglutenowa, odpowiednia dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej.

Cena:

23,00 

Opis

Składniki mieszanki: czekolada gorzka, ksylitol, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa mąka jaglana, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, substancja spulchniająca: węglany sodu, sól

Dodatkowo przygotuj: 2 całe jaja, 40g rozpuszczonego i przestudzonego oleju kokosowego, 50g masła orzechowego, 1 kroplę ekstraktu wanilii (opcjonalnie). 

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, na programie termoobieg.
  • 2 całe jaja, 40g rozpuszczonego i przestudzonego oleju kokosowego, 50g masła orzechowego, 1 kroplę ekstraktu wanilii oraz zawartość mieszanki wsyp do miski, dokładnie wymieszaj do połączenia składników.
  • Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
  • Ciasteczka formuj zwilżonymi dłońmi, odważaj masę na ciasteczka według swojego uznania, możesz ważyć je po 70g lub więcej, wszystko zależy od Twoich potrzeb 🙂
  • Piecz ciasteczka w piekarniku około 15 min w 180 stopniach C do zarumienienia*.
  • Od razu po upieczeniu wyciągnij ciasteczka z piekarnika i odstaw je do ostygnięcia na kratkę.
  • Wystudzone ciasteczka najlepiej przechowuj w zamkniętym pojemniku, aby dłużej zachowały swoją świeżość.

Sugerowana ilość porcji to ok 8 sztuk ciasteczek, ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od wagi każdej sztuki.

*Czas pieczenia może się różnić w zależności od mocy piekarnika, zalecamy obserwować ciasteczka podczas pieczenia.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 286,19 14,31%
białko (g) 8,08 16,16%
tłuszcz (g 16,78 23,98%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 6,24 31,21%
węglowodany (g) 31,92 12,28%
– cukry (g) 5,23 5,81%
błonnik (g) 0,83
sól (g) 0,06 0,97%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 3,11
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 1,83

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 350 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!