Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA DOMOWE CIASTO KRUCHE TRADYCYJNE 400g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku tradycyjnego bezglutenowego ciasta kruchego. Idealnie nada się do wypieku szarlotki bądź kruchego spodu do tarty. 100% bezglutenowa, odpowiednia dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Cena:

18,00 

Opis

Składniki mieszanki: bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka kukurydziana, substancja słodząca: erytrol.

Dodatkowo przygotuj: 190g zimnego masła, 6 żółtek.

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni C, na programie termoobieg.
  • Zawartość mieszanki wsyp do misy miksera lub miski, dodaj zimne masło i żółtka.
  • Dokładnie zagnieć do połączenia składników i powstania jednolitej masy. Przy zagniataniu w mikserze użyj płaskiej końcówki do ciast kruchych.
  • Ciastem wyklej formę i nakłuj.
  • Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok 15-20 min* do lekkiego zarumienienia.
  • Od razu po upieczeniu wyciągnij ciasto z piekarnika i odstaw je w blaszce do całkowitego ostudzenia.

Porcja gotowego ciasta wystarczy na blaszkę o średnicy ok 24cm.

*Czas pieczenia może się różnić w zależności od mocy piekarnika, zalecamy obserwować ciasto podczas pieczenia.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 264,79 13,24%
białko (g) 3,35 6,69%
tłuszcz (g 17,51 25,02%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 10,36 51,82%
węglowodany (g) 23,11 8,89%
– cukry (g) 0,10 0,11%
błonnik (g) 0,12
sól (g) 0,02 0,28%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 2,30
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 1,71

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 400 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!