Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

BEZGLUTENOWA MIESZANKA NA DOMOWY BISZKOPT KETO KAKAOWY 360g

Bezglutenowa mieszanka do wypieku keto biszkoptów kakaowych. Idealnie przyda się w domowej kuchni podczas wypieku czekoladowych tortów keto lub innych ciast biszkoptowych. 100% bezglutenowe, odpowiednie dla osób z celiakią, na diecie bezglutenowej oraz niskowęglowodanowej.

Cena:

19,00 

Opis

Składniki mieszanki: bezglutenowa mąka migdałowa, kakao, bezglutenowa mąka ryżowa, bezglutenowa mąka owsiana, substancja spulchniająca: węglan sodu.

Do wypieku jednego biszkoptu w tortownicy o średnicy 21 cm przygotuj: 55g mieszanki, 3 jaja i 60g erytrolu (lub 45g cukru).

 

Sposób przygotowania:

  • Przygotuj 3 jaja i 60 g erytrolu lub 46 g cukru. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłóż papierem do pieczenia. Nie ma potrzeby smarowania tortownicy tłuszczem oraz wykładania boków tortownicy papierem.
  • Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na puch, dodaj powoli erytrol lub cukier i dalej ubijaj przez 2 minuty.
  • Do powstałej piany powoli dodaj żółtka, jedno po drugim i delikatnie mieszaj. Jeżeli robisz to mikserem- zmniejsz obroty do minimum.
  • Do powstałej masy dodaj 55 g mieszanki, wolno mieszając do połączenia składników.
  • Powstałą masę przełóż do tortownicy, delikatnie wyrównaj górę biszkoptu łopatką.
  • Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 min*.
  • Po wyciągnięciu biszkoptu z piekarnika, uderz lekko dnem formy o blat, a następnie odwróć z całą blaszką do góry dnem. Biszkopt może się lekko kruszyć, co jest normalne dla biszkoptów keto.

*Czas pieczenia może się różnić w zależności od mocy piekarnika, zalecamy obserwować biszkopt podczas pieczenia.

Sugerowana ilość porcji to 6 biszkoptów, jednak ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od rozmiaru użytej tortownicy.

 

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 150,71 7,54%
białko (g) 9,93 19,85%
tłuszcz (g 9,87 14,10%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,70 3,50%
węglowodany (g) 4,65 1,79%
– cukry (g) 0,48 0,53%
błonnik (g) 1,17
sól (g) 0,01 0,09%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 0,35
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 1,29

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 360 g
Bez glutenu

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Bez cukru

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!