Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże, sezam, sól, cukier
w 100 g | w porcji 140g | %RWS w porcji 140g | |
wartość energetyczna (kcal) | 168,46 | 235,85 | 11,79% |
białko (g) | 1,25 | 1,75 | 3,51% |
tłuszcz (g) | 3,91 | 5,48 | 7,83% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,24 | 0,34 | 1,68% |
węglowodany (g) | 31,25 | 43,75 | 16,83% |
– cukry (g) | 1,10 | 1,55 | 1,72% |
błonnik (g) | 0,13 | 0,18 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,21 | 3,54% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,11 | 4,36 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,40 | 0,56 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |