Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka z siemienia lnianego, jaja, pestki słonecznika, bezglutenowa łuska babki jajowatej, bezglutenowy proszek do pieczenia, sól.
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 128,61 | 6,43% | |
białko (g) | 12,65 | 25,30% | |
tłuszcz (g) | 7,04 | 10,06% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,49 | 2,47% | |
węglowodany (g) | 2,06 | 0,79% | |
– cukry (g) | 0,40 | 0,44% | |
błonnik (g) | 7,67 | – | |
sól (g) | 0,15 | 2,52% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,00 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,13 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |