Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, pestki dyni, pestki słonecznika
w 100g | w porcji 95g | %RWS w porcji 95g | |
wartość energetyczna (kcal) | 168,57 | 160,14 | 8,01% |
białko (g) | 1,28 | 1,22 | 2,43% |
tłuszcz (g) | 3,93 | 3,73 | 5,34% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,26 | 0,25 | 1,23% |
węglowodany (g) | 31,22 | 29,66 | 11,41% |
– cukry (g) | 1,11 | 1,05 | 1,17% |
błonnik (g) | 0,12 | 0,12 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,14 | 2,40% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,11 | 2,95 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,40 | 0,38 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |