Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier
w 100g | w porcji 90g | %RWS w porcji 90g | |
wartość energetyczna (kcal) | 167,60 | 150,84 | 7,54% |
białko (g) | 1,20 | 1,08 | 2,17% |
tłuszcz (g) | 3,81 | 3,43 | 4,90% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,24 | 0,22 | 1,08% |
węglowodany (g) | 31,33 | 28,20 | 10,84% |
– cukry (g) | 1,11 | 1,00 | 1,11% |
błonnik (g) | 0,11 | 0,10 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,14 | 2,28% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,12 | 2,81 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,39 | 0,35 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |