Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, olej kokosowy, drożdże, sól, cukier, jaja
w 100 g | w porcji 330g | %RWS w porcji 330g | |
wartość energetyczna (kcal) | 169,48 | 559,27 | 27,96% |
białko (g) | 1,13 | 3,72 | 7,45% |
tłuszcz (g) | 3,35 | 11,05 | 15,78% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,21 | 0,70 | 3,51% |
węglowodany (g) | 33,03 | 109,00 | 41,92% |
– cukry (g) | 6,48 | 21,39 | 23,76% |
błonnik (g) | 0,15 | 0,49 | – |
sól (g) | 0,10 | 0,33 | 5,55% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,29 | 10,85 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,35 | 1,14 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |