Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, olej kokosowy, drożdże, sól, cukier, melasa
w 100 g | w porcji 330g | %RWS w porcji 330g | |
wartość energetyczna (kcal) | 169,38 | 558,94 | 27,95% |
białko (g) | 1,12 | 3,69 | 7,38% |
tłuszcz (g) | 3,35 | 11,04 | 15,78% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,21 | 0,70 | 3,51% |
węglowodany (g) | 33,03 | 108,99 | 41,92% |
– cukry (g) | 6,46 | 21,33 | 23,70% |
błonnik (g) | 0,15 | 0,49 | – |
sól (g) | 0,10 | 0,33 | 5,51% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,32 | 10,96 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,35 | 1,17 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |