Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże , sól, cukier
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 145,78 | 874,69 | 43,73% |
białko (g) | 1,62 | 9,73 | 19,46% |
tłuszcz (g) | 1,70 | 10,18 | 14,54% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,17 | 1,02 | 5,12% |
węglowodany (g) | 30,08 | 180,46 | 69,41% |
– cukry (g) | 1,49 | 8,96 | 9,96% |
błonnik (g) | 0,22 | 1,34 | – |
sól (g) | 0,21 | 1,25 | 20,81% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,98 | 17,89 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,22 | 1,29 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |