Opis
Składniki: woda, jaja, siemię lniane mielone, słonecznik, łuska babki jajowatej, sól, proszek do pieczenia (regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana)
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 123,59 | 741,52 | 37,08% |
białko (g) | 9,94 | 59,66 | 119,32% |
tłuszcz (g) | 6,15 | 36,90 | 52,71% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,46 | 2,75 | 13,76% |
węglowodany (g) | 2,86 | 17,18 | 6,61% |
– cukry (g) | 0,26 | 1,53 | 1,70% |
błonnik (g) | 0,34 | 2,02 | – |
sól (g) | 0,35 | 2,09 | 34,78% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,25 | 1,5 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,96 | 5,74 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |