Opis
Składniki: woda, mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka ziemniaczana, mąka z tapioki, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier
w 100g | w porcji 1000g | %RWS w porcji 1000g | |
wartość energetyczna (kcal) | 134,51 | 1345,1 | 67,25% |
białko (g) | 2,58 | 25,8 | 51,52% |
tłuszcz (g) | 0,72 | 7,2 | 10,33% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,09 | 0,9 | 4,49% |
węglowodany (g) | 27,90 | 279,0 | 107,29% |
– cukry (g) | 1,01 | 10,1 | 11,26% |
błonnik (g) | 0,52 | 5,2 | – |
sól (g) | 0,15 | 1,5 | 25,41% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,74 | 27,4 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,17 | 1,7 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |