Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, maka z soczewicy, olej, szpinak, drożdże, sól, cukier, czosnek, sól
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 147,56 | 885,38 | 44,27% |
białko (g) | 2,41 | 14,48 | 28,96% |
tłuszcz (g) | 2,08 | 12,48 | 17,82% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,27 | 1,59 | 7,96% |
węglowodany (g) | 28,72 | 172,31 | 66,27% |
– cukry (g) | 1,71 | 10,28 | 11,43% |
błonnik (g) | 0,35 | 2,07 | – |
sól (g) | 0,22 | 1,32 | 22,03% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,84 | 17,04 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,28 | 1,69 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |