Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, jaja, olej rzepakowy, drożdże, sól
w 100g | w porcji 450g | %RWS w porcji 450g | |
wartość energetyczna (kcal) | 145,44 | 654,49 | 32,72% |
białko (g) | 2,14 | 9,61 | 19,22% |
tłuszcz (g) | 1,74 | 7,84 | 11,19% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,01 | 0,07 | 0,33% |
węglowodany (g) | 29,66 | 133,48 | 51,34% |
– cukry (g) | 0,91 | 4,10 | 4,56% |
błonnik (g) | 0,30 | 1,36 | – |
sól (g) | 0,12 | 0,55 | 9,15% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,94 | 13,22 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,24 | 1,09 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |