Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, suszona cebulka w płatkach, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, mak niebieski
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 122,83 | 6,14% | |
białko (g) | 2,52 | 5,05% | |
tłuszcz (g) | 2,50 | 3,57% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,31 | 1,55% | |
węglowodany (g) | 21,53 | 8,28% | |
– cukry (g) | 1,86 | 12,07% | |
błonnik (g) | 1,89 | – | |
sól (g) | 0,82 | 13,69% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,87 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,33 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |