Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, chrzan tarty, siemię lniane
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 124,21 | 6,21% | |
białko (g) | 2,68 | 5,36% | |
tłuszcz (g) | 2,81 | 4,02% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,33 | 1,66% | |
węglowodany (g) | 20,94 | 8,05% | |
– cukry (g) | 1,46 | 1,62% | |
błonnik (g) | 1,84 | – | |
sól (g) | 0,82 | 13,72% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,91 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,36 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |