Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, chrzan tarty, siemię lniane, sól, cukier
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 148,28 | 889,70 | 44,48% |
białko (g) | 1,89 | 11,33 | 22,65% |
tłuszcz (g) | 2,01 | 12,04 | 17,19% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,19 | 1,17 | 5,83% |
węglowodany (g) | 29,54 | 177,27 | 68,18% |
– cukry (g) | 1,97 | 11,81 | 13,12% |
błonnik (g) | 0,22 | 1,30 | – |
sól (g) | 0,20 | 1,21 | 20,24% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,94 | 17,62 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,25 | 1,52 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |