Opis
Składniki: woda, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, ziarna czarnuszki, ziarna sezamu
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 125,51 | 6,28% | |
białko (g) | 2,68 | 5,36% | |
tłuszcz (g) | 3,04 | 4,35% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,38 | 1,91% | |
węglowodany (g) | 20,76 | 7,98% | |
– cukry (g) | 1,45 | 1,61% | |
błonnik (g) | 1,83 | – | |
sól (g) | 0,82 | 13,69% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,89 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,38 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |