Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

CHLEB Z DYNIĄ I POMIDORAMI 550g

Delikatny chlebek dyniowy z suszonymi pomidorami to ciekawa propozycja na dodatek do jesiennego śniadania. Wypiekany z bezglutenowej mąki owsianej, bezglutenowej mąki z ciecierzycy oraz skrobi z tapioki bez dodatku środków spulchniających, dodatków chemicznych i polepszaczy smaku. 100% bezglutenowy odpowiedni dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

 

Cena:

21,00 

Brak w magazynie

Opis

Składniki: woda, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier, błonnik owsiany, bezglutenowe płatki ziemniaczane, koncentrat pomidorowy, dynia, suszone pomidory.

 

w 100g %RWS w porcji 100g
wartość energetyczna (kcal) 128,19 6,41%
białko (g) 3,39 6,77%
tłuszcz (g) 1,89 2,69%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,26 1,29%
węglowodany (g) 22,97 8,83%
– cukry (g) 1,79 1,99%
błonnik (g) 1,51
sól (g) 1,10 18,37%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 2,15
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,30
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 550 g
Bez glutenu

Tak

Bez mleka

Tak

Bez jajek

Tak

Vegan

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!