Opis
Składniki: woda, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, kminek
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 119,85 | 5,99% | |
białko (g) | 2,48 | 4,96% | |
tłuszcz (g) | 2,54 | 3,62% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,31 | 1,55% | |
węglowodany (g) | 20,73 | 7,97% | |
– cukry (g) | 1,43 | 1,59% | |
błonnik (g) | 1,90 | – | |
sól (g) | 0,82 | 13,69% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,88 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,33 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |