Opis
Składniki: woda, mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka gryczana, mąka ziemniaczana, mąka z tapioki, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier
w 100g | w porcji 480g | %RWS w porcji 480g | |
wartość energetyczna (kcal) | 109,06 | 523,48 | 26,17% |
białko (g) | 2,13 | 10,23 | 20,47% |
tłuszcz (g) | 0,64 | 3,08 | 4,40% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,05 | 0,25 | 1,27% |
węglowodany (g) | 22,12 | 106,16 | 40,83% |
– cukry (g) | 1,03 | 4,92 | 5,47% |
błonnik (g) | 0,52 | 2,48 | – |
sól (g) | 0,16 | 0,75 | 12,49% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,16 | 10,37 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,14 | 0,68 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |