Opis
Składniki: woda, bezglutenowa skrobia z tapioki, bezglutenowa mąka owsiana, bezglutenowa skrobia ziemniaczana, bezglutenowa mąka z ciecierzycy, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, błonnik bambusowy, błonnik owsiany, suszone pomidory, suszona bazylia
w 100g | %RWS w porcji 100g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 127,12 | 6,36% | |
białko (g) | 2,42 | 4,85% | |
tłuszcz (g) | 2,53 | 3,61% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,31 | 1,56% | |
węglowodany (g) | 22,77 | 8,76% | |
– cukry (g) | 3,17 | 3,53% | |
błonnik (g) | 1,95 | – | |
sól (g) | 0,82 | 13,69% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,08 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,32 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |