Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, suszone śliwki, sól, cukier
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 147,40 | 884,37 | 44,22% |
białko (g) | 1,63 | 9,76 | 19,52% |
tłuszcz (g) | 1,64 | 9,85 | 14,07% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,17 | 1,00 | 5,01% |
węglowodany (g) | 30,49 | 182,97 | 70,37% |
– cukry (g) | 2,55 | 15,32 | 17,02% |
błonnik (g) | 0,21 | 1,29 | – |
sól (g) | 0,20 | 1,20 | 19,94% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,03 | 18,16 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,22 | 1,29 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |