Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, czosnek niedźwiedzi.
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 145,5 | 873,00 | 43,65% |
białko (g) | 2,11 | 12,66 | 25,32% |
tłuszcz (g) | 1,91 | 11,46 | 16,37% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,14 | 0,84 | 4,20% |
węglowodany (g) | 28,83 | 172,98 | 66,53% |
– cukry (g) | 1,98 | 11,88 | 13,20% |
błonnik (g) | 0,24 | 1,44 | – |
sól (g) | 0,21 | 1,26 | 21,00% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,86 | 17,16 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,25 | 1,50 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |