Opis
Składniki: woda, mąka z tapioki, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, łuska babki jajowatej, olej, drożdże, sól, cukier, tymianek, oregano, bazylia, majeranek
w 100g | w porcji 600g | %RWS w porcji 600g | |
wartość energetyczna (kcal) | 144,88 | 869,25 | 43,46% |
białko (g) | 1,61 | 9,67 | 19,34% |
tłuszcz (g) | 1,69 | 10,12 | 14,45% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,17 | 1,02 | 5,09% |
węglowodany (g) | 29,89 | 179,34 | 68,98% |
– cukry (g) | 1,48 | 8,90 | 9,89% |
błonnik (g) | 0,22 | 1,34 | – |
sól (g) | 0,21 | 1,24 | 20,68% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,96 | 17,78 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,21 | 1,29 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |