Opis
Składniki: woda, mąka ryżowa, mąka owsiana, mąka ziemniaczana, mąka z tapioki, łuska babki jajowatej, drożdże, sól, cukier, mak niebieski
w 100g | w porcji 300g | %RWS w porcji 300g | |
wartość energetyczna (kcal) | 134,51 | 403,52 | 20,18% |
białko (g) | 2,58 | 7,73 | 15,45% |
tłuszcz (g) | 0,72 | 2,17 | 3,10% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,09 | 0,27 | 1,35% |
węglowodany (g) | 27,90 | 83,69 | 32,19% |
– cukry (g) | 1,01 | 3,04 | 3,38% |
błonnik (g) | 0,52 | 1,57 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,46 | 7,62% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,74 | 8,23 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,17 | 0,52 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |