Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, olej kokosowy, drożdże, mleko, sól, cukier, melasa
w 100 g | w porcji 150g | %RWS w porcji 150g | |
wartość energetyczna (kcal) | 160,95 | 241,43 | 12,07% |
białko (g) | 1,54 | 2,30 | 4,61% |
tłuszcz (g) | 3,06 | 4,59 | 6,56% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,38 | 0,57 | 2,83% |
węglowodany (g) | 31,23 | 46,85 | 18,02% |
– cukry (g) | 7,91 | 11,87 | 13,19% |
błonnik (g) | 0,12 | 0,18 | – |
sól (g) | 0,10 | 0,15 | 2,55% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,11 | 4,67 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,34 | 0,51 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |