Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, olej kokosowy, drożdże, twaróg, sól, cukier, melasa
w 100 g | w porcji 150g | %RWS w porcji 150g | |
wartość energetyczna (kcal) | 178,32 | 267,48 | 13,37% |
białko (g) | 2,63 | 3,95 | 7,90% |
tłuszcz (g) | 3,90 | 5,85 | 8,35% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,18 | 0,26 | 1,32% |
węglowodany (g) | 32,46 | 48,69 | 18,73% |
– cukry (g) | 8,37 | 12,56 | 13,95% |
błonnik (g) | 0,12 | 0,18 | – |
sól (g) | 0,10 | 0,15 | 2,55% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,23 | 4,85 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,45 | 0,68 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |