Opis
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, mąka ryżowa, mąka z soczewicy, skrobia z tapioki, śmietana, jaja, masło, erytrol, spirytus, sól
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 229,05 | 11,45% |
białko (g) | 3,09 | 6,18% |
tłuszcz (g | 9,58 | 13,68% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 4,96 | 24,80% |
węglowodany (g) | 32,58 | 12,53% |
– cukry (g) | 1,04 | 1,15% |
błonnik (g) | 1,43 | – |
sól (g) | 0,04 | 0,65% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,12 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,99 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)