Opis
Krem czekoladowo-orzechowy.
Składniki: masło orzechowe 100%, napój migdałowy, substancja słodząca: ksylitol, mleczko kokosowe, odżywka białkowa (hydrolizat białka z serwatki), kakao
w 100g | w porcji 300g | %RWS w porcji 300g | |
wartość energetyczna (kcal) | 228,42 | 685,25 | 34,26% |
białko (g) | 12,12 | 36,36 | 72,73% |
tłuszcz (g) | 13,60 | 40,81 | 58,30% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3,71 | 11,14 | 55,71% |
węglowodany (g) | 7,72 | 23,17 | 8,91% |
– cukry (g) | 1,82 | 5,46 | 6,06% |
błonnik (g) | 0,23 | 0,70 | – |
sól (g) | 0,02 | 0,07 | 1,14% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,74 | 2,22 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,71 | 5,13 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |