Opis
Składniki: twaróg półtłusty BEZ LAKTOZY, jaja, skrobia ziemniaczana, maka ryżowa, mąka jaglana, sól
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 130,78 | 6,00% |
białko (g) | 10,60 | 3,71% |
tłuszcz (g | 3,45 | 0,45% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,05 | 0,22% |
węglowodany (g) | 14,44 | 11,42% |
– cukry (g) | 0,06 | 5,24% |
błonnik (g) | 0,07 | – |
sól (g) | 0,21 | 3,43% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,44 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,73 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)