Opis
Składniki: 100% mąka gryczana biała bezglutenowa.
Mąka gryczana biała powstaje na skutek mielenia ziaren gryki niepalonej, dzięki temu mąka bogata jest w mikro- i makroelementy. Jako produkt bezglutenowy polecana jest szczególnie osobom będącym na diecie wykluczającej gluten oraz lekkostrawnej, ponieważ zawiera aż 10% błonnika! Rewelacyjnie sprawdzi się również w menu każdego diabetyka lub osoby będącej na diecie wykorzystującej indeks glikemiczny.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1446 kJ / 342 kcal | 17% |
Tłuszcz | 2,4 g | 3% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 3% |
Węglowodany | 67 g | 26% |
– w tym cukry | 0,8 g | 1% |
Błonnik | 6,3 g | – |
Białko | 10 g | 21% |
Sól | 0 g | 0% |
*RWS – Referencyjne wartości spożycia.