Sweet Fit & Eat Białystok | Bezglutenowa Cukiernia Piekarnia Kawiarnia

MIESZANKA NA DOMOWE GOFRY VEGAN 340g

Wegańskie, bezglutenowe gofry ucieszą każdego, nawet osoby, z wieloma wykluczeniami pokarmowymi. 100% bezglutenowe, odpowiednie dla osób z celiakią i na diecie bezglutenowej.

Cena:

16,00 

Opis

Składniki mieszanki: mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia z tapioki, mielone siemię lniane, substancja słodząca: erytrol, sól

Dodatkowo przygotuj: 450ml mleka roślinnego, 60g oleju, 100ml wody i opcjonalnie wanilia

Sposób przygotowania:

  • Siemię zalej 100ml gorącej wody i odczekaj aż skleikuje. Mieszankę przesyp do miski, dodaj 450ml mleka roślinnego, 60g oleju i opcjonalnie odrobinę wanilii. Miksuj mikserem do połączenia składników i uzyskania gładkiej, lejącej masy.
  • Rozgrzej gofrownicę, natłuść lekko olejem.
  • Nakładaj ciasto chochelką i wypukłą stroną łyżki rozprowadź ciasto dokładnie po całej powierzchni.
  • Gofry piecz do momentu zarumienienia się ciasta*.
  • Gofry podawaj z dodatkami według uznania.

*Uwaga: czas pieczenia gofrów zależy od mocy urządzenia, to, czy gofry są już odpowiednio wypieczone możesz sprawdzić dopiero od momentu, kiedy nad gofrownicą przestanie unosić się para.

Sugerowana ilość porcji to 6 dużych gofrów, ilość porcji, którą uzyskasz może różnić się w zależności od użytej gofrownicy.

Wartość odżywcza gotowego produktu: w 100g %RWS w 100g
wartość energetyczna (kcal) 161,79 8,09%
białko (g) 2,17 4,34%
tłuszcz (g 5,93 8,47%
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,45 2,25%
węglowodany (g) 24,51 9,43%
– cukry (g) 0,10 0,11%
błonnik (g) 0,65
sól (g) 0,10 1,74%
informacja dla diabetyków
wymiennik węglowodanowy (WW) 2,38
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) 0,62

%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)

Informacje dodatkowe

Waga 340 g
Bez glutenu

Tak

Bez cukru

Tak

Bez laktozy

Tak

Bez mleka

Tak

Bez jajek

Tak

Vegan

Tak

Wegetarian

Tak

Bez konserwantów

Tak

Bez sztucznych barwników

Tak

Zobacz inne nasze wypieki!