Opis
Składniki: 100% migdały całe.
Nasiona migdałowca, zaliczane są do tzw. „superfoods”, bo są bogate w mnóstwo minerałów i składników, które pozytywnie wpływają na pracę naszego organizmu.
Migdały są bogatym źródłem witamin z grupy B, m.in. kwasu foliowego i witaminy B6. Zawierają również witaminę E oraz witaminę A. Dostarczą naszemu organizmowi również niezbędne minerały, takie jak wapń, magnez, żelazo, potas, sód, cynk oraz fosfor.
Wartość odżywcza | w 100g | %RWS* w 100g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 604 | 30,20% |
Białko | 20,00 | 40,00% |
Tłuszcz | 52,00 | 74,29% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,70 | 23,50% |
Węglowodany | 7,60 | 2,92% |
– w tym cukry | 4,90 | 5,44% |
Błonnik | 12,90 | – |
Sól | 0,04 | 0,67% |
*RWS – Referencyjne wartości spożycia.