Opis
Składniki: gorzka czekolada (miazga kakaowa, substancja słodząca (malitol) tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna słonecznikowa i sojowa), aromat (waniliowy)), substancja słodząca: erytrol, jaja, woda, mąka kokosowa, bezglutenowa mąka migdałowa, mleczko kokosowe, pasta orzechowa z orzechów laskowych 100%, łuska babki jajowatej, biała czekolada bez cukru,śmietanka deserowa, orzechy laskowe, bezglutenowy proszek do pieczenia.
w 160 g | %RWS w porcji 160g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 260,95 | 13,05% | |
białko (g) | 11,43 | 22,87% | |
tłuszcz (g) | 18,50 | 26,43% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 9,44 | 47,22% | |
węglowodany (g) | 6,14 | 2,36% | |
– cukry (g) | 0,62 | 0,69% | |
błonnik (g) | 7,53 | – | |
sól (g) | 0,20 | 3,27% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,00 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,12 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |