Opis
Składniki: jaja, woda, mąka kokosowa, mąka migdałowa, mleczko kokosowe, masło z orzechów arachidowych, erytrol, łuska babki jajowatej, gorzka czekolada, śmietanka deserowa, orzechy ziemne, bezglutenowy proszek do pieczenia
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 134,44 | 215,11 | 10,76% |
białko (g) | 5,80 | 9,29 | 18,57% |
tłuszcz (g) | 11,05 | 17,68 | 25,25% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,14 | 1,82 | 9,12% |
węglowodany (g) | 2,04 | 3,26 | 1,25% |
– cukry (g) | 1,33 | 2,13 | 2,37% |
błonnik (g) | 2,17 | 3,47 | – |
sól (g) | 0,10 | 0,15 | 2,54% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,0 | 0,0 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,23 | 1,97 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |