Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, mleko, drożdże, czekolada biała, jaja, masło, cytryna, sól, cukier
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 193,21 | 309,14 | 15,46% |
białko (g) | 2,60 | 4,16 | 8,31% |
tłuszcz (g) | 5,30 | 8,47 | 12,10% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,67 | 4,27 | 21,36% |
węglowodany (g) | 34,65 | 55,44 | 21,32% |
– cukry (g) | 5,25 | 8,40 | 9,33% |
błonnik (g) | 0,22 | 0,35 | – |
sól (g) | 0,03 | 0,05 | 0,78% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,43 | 5,49 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,58 | 0,93 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |