Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, jagody, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, napój ryżowy, olej rzepakowy, erytrol, drożdże
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 150,77 | 241,24 | 12,06% |
białko (g) | 1,26 | 2,01 | 4,02% |
tłuszcz (g) | 4,73 | 7,56 | 10,80% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,30 | 0,48 | 2,41% |
węglowodany (g) | 25,27 | 40,43 | 15,55% |
– cukry (g) | 2,88 | 4,61 | 5,13% |
błonnik (g) | 0,93 | 1,49 | – |
sól (g) | 0,00 | 0,01 | 0,11% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,45 | 3,92 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,46 | 0,73 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |