Opis
Składniki: woda, jaja, mleko, masło, maliny, biała czekolada, cukier, bezglutenowa skrobia kukurydziana, bezglutenowa mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, bezglutenowa mąka z soczewicy, olej rzepakowy, drożdże.
w 160 g | %RWS w porcji 160g | ||
wartość energetyczna (kcal) | 355,90 | 17,80% | |
białko (g) | 5,15 | 10,29% | |
tłuszcz (g) | 8,42 | 12,03% | |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 12,74 | 63,70% | |
węglowodany (g) | 63,02 | 24,24% | |
– cukry (g) | 28,65 | 31,83% | |
błonnik (g) | 7,14 | – | |
sól (g) | 0,36 | 6,03% | |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 6,04 | ||
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,00 | ||
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |