Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, mleko, drożdże, jaja, masło, truskawki, sól, cukier
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 184,88 | 295,81 | 14,79% |
białko (g) | 2,71 | 4,34 | 8,68% |
tłuszcz (g) | 5,38 | 8,61 | 12,30% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,69 | 4,30 | 21,50% |
węglowodany (g) | 31,15 | 49,84 | 19,17% |
– cukry (g) | 11,58 | 18,53 | 20,59% |
błonnik (g) | 0,47 | 0,75 | – |
sól (g) | 0,03 | 0,04 | 0,67% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,05 | 4,89 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,58 | 0,93 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |