Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, napój ryżowy, olej rzepakowy, erytrol, drożdże, truskawki, syrop z agawy
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 154,94 | 247,9 | 12,40% |
białko (g) | 1,19 | 1,90 | 3,80% |
tłuszcz (g) | 4,69 | 7,50 | 10,71% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,30 | 0,48 | 2,38% |
węglowodany (g) | 27,56 | 44,09 | 16,96% |
– cukry (g) | 1,96 | 3,14 | 3,49% |
błonnik (g) | 0,26 | 0,42 | – |
sól (g) | 0,01 | 0,01 | 0,22% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 2,74 | 4,39 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,46 | 0,73 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |