Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, mleko, drożdże, czekolada biała, jaja, masło, wiśnie, sól, cukier
w 100 g | w porcji 160g | %RWS w porcji 160g | |
wartość energetyczna (kcal) | 198,21 | 317,14 | 15,86% |
białko (g) | 2,88 | 4,60 | 9,20% |
tłuszcz (g) | 6,53 | 10,44 | 14,91% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 3,39 | 5,43 | 27,13% |
węglowodany (g) | 31,44 | 50,31 | 19,35% |
– cukry (g) | 11,71 | 18,73 | 20,81% |
błonnik (g) | 0,22 | 0,35 | – |
sól (g) | 0,15 | 0,24 | 4,00% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,14 | 5,02 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,71 | 1,13 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |