Opis
Składniki: gotowane jaja (JAJA), boczek, świeży szczypiorek, bezglutenowy majonez (żółtko jaja kurzego, olej rzepakowy, woda, ocet spirytusowy, bezglutenowa skrobia kukurydziana, sok z cytryny) (JAJA), musztarda (woda, ocet spirytusowy, gorczyca, sól) (GORCZYCA), bezglutenowy sos sojowy (woda, ziarno soi, sól, ocet spirytusowy) (SOJA), bezglutenowe przyprawy: pieprz czarny, papryka wędzona.
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 191,36 | 9,57% |
białko (g) | 8,27 | 16,54% |
tłuszcz (g | 17,18 | 24,54% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,30 | 6,50% |
węglowodany (g) | 1,00 | 0,38% |
– cukry (g) | 0,16 | 0,18% |
błonnik (g) | 0,06 | – |
sól (g) | 0,20 | 3,31% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,10 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,88 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)