Opis
Składniki: mięso mielone wieprzowe, mięso mielone wołowe, boczek wędzony, jajka, musztarda, cebula, bezglutenowa bułka tarta (mąka ryżowa bezglutenowa, mąka ziemniaczana bezglutenowa, mąka kukurydziana bezglutenowa, skrobia kukurydziana bezglutenowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe bezglutenowa, mąka z soczewicy bezglutenowa, bezglutenowa łuska babki jajowatej, bezglutenowe siemię lniane, pestki słonecznika, sezam, pestki dyni, sól, cukier, drożdże, olej rzepakowy), przyprawy bezglutenowe: sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, majeranek.
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 150,70 | 7,54% |
białko (g) | 9,52 | 19,04% |
tłuszcz (g | 11,60 | 16,57% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 2,36 | 11,78% |
węglowodany (g) | 2,41 | 0,93% |
– cukry (g) | 0,77 | 0,86% |
błonnik (g) | 0,18 | – |
sól (g) | 0,40 | 6,63% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,22 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,43 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)