Opis
Składniki:
ciasto: woda, bezglutenowa skrobia kukurydziana, bezglutenowa mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, bezglutenowa mąka z soczewicy, olej rzepakowy, sól.
farsz: mięso mielone z uda indyka, cebula żółta, czosnek, świeży koperek, bezglutenowe przyprawy: sól, pieprz czarny, papryka wędzona.
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 150,36 | 7,52% |
białko (g) | 12,50 | 25,01% |
tłuszcz (g | 10,94 | 15,62% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0,43 | 2,16% |
węglowodany (g) | 0,82 | 0,32% |
– cukry (g) | 0,44 | 0,49% |
błonnik (g) | 0,19 | – |
sól (g) | 0,53 | 8,88% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 0,06 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,48 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)