Opis
Składniki:
ciasto: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łuski babki jajowatej, białko bambusowe, mąka z soczewicy, olej rzepakowy, sól
farsz: ricotta, szpinak świeży, suszone pomidory, parmezan, olej rzepakowy, sól, pieprz
w 100g | %RWS w 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 131,07 | 6,55% |
białko (g) | 2,96 | 5,92% |
tłuszcz (g | 5,72 | 8,17% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,65 | 8,24% |
węglowodany (g) | 16,16 | 6,22% |
– cukry (g) | 1,53 | 1,70% |
błonnik (g) | 1,20 | – |
sól (g) | 0,26 | 4,27% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,50 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,63 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)