Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, biały mak, mąka z soczewicy, mąka owsiana, mąka ryżowa, migdały, żurawina, syrop z agawy, cytryna, olej kokosowy, siemię lniane, łuska babki jajowatej, drożdże, olej, sól, cukier
w 100g | w porcji 150g | %RWS w porcji 150g | |
wartość energetyczna (kcal) | 264,90 | 397,35 | 19,87% |
białko (g) | 3,51 | 5,27 | 10,53% |
tłuszcz (g | 3,67 | 5,51 | 7,87% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7,01 | 10,52 | 52,60% |
węglowodany (g) | 39,77 | 59,66 | 22,95% |
– cukry (g) | 15,29 | 22,93 | 25,48% |
błonnik (g) | 3,65 | 5,48 | – |
sól (g) | 0,46 | 0,69 | 11,54% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,61 | 5,42 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,02 | 1,53 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |