Opis
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, biały mak, mąka z soczewicy, mąka owsiana, mąka ryżowa, migdały, żurawina, syrop z agawy, cytryna, olej kokosowy, siemię lniane, łuska babki jajowatej, drożdże, olej, sól, cukier
w 100g | w porcji 150g | %RWS w porcji 150g | |
wartość energetyczna (kcal) | 203,18 | 304,77 | 15,24% |
białko (g) | 2,52 | 3,78 | 7,55% |
tłuszcz (g | 6,82 | 10,23 | 14,62% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 1,20 | 1,80 | 8,99% |
węglowodany (g) | 32,26 | 48,39 | 18,61% |
– cukry (g) | 9,30 | 13,94 | 15,49% |
błonnik (g) | 0,92 | 1,39 | – |
sól (g) | 0,09 | 0,14 | 2,25% |
informacja dla diabetyków | |||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,13 | 4,70 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,72 | 1,07 | |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |