Opis
Składniki: twaróg, masło, gorzka czekolada, substancja słodząca: ksylitol, jaja, mąka ryżowa, budyń bezglutenowy
w 100g | %RWS w porcji 100g | |
wartość energetyczna (kcal) | 193,90 | 9,70% |
białko (g) | 6,37 | 12,73% |
tłuszcz (g) | 13,87 | 19,81% |
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 7,07 | 135,36% |
węglowodany (g) | 13,46 | 5,18% |
– cukry (g) | 3,80 | 4,22% |
błonnik (g) | 0,02 | – |
sól (g) | 0,04 | 0,72% |
informacja dla diabetyków | ||
wymiennik węglowodanowy (WW) | 1,34 | |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,50 |
%RWS – referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal)